Skip to main content

Svalbard

Svalbard - Isbjörnarnas rike
En resa du inte glömmer. Upplev det livliga fågellivet och se glaciärernas fantastiska färger och former.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa med buss till Arlanda. Vi flyger Arlanda - Oslo, sedan vidare upp till Svalbard och Longyearbyn. Busstransport till hotellet, Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen som ligger i hjärtat av Longyearbyen, En perfekt plats att utgå ifrån för ett arktiskt äventyr. Vi installerar oss i våra rum och samlas sedan för en gemensam 3 rätters middag i hotelets restaurang Nansen.

 • Dag 2

  Vi startar dagen med frukost på hotellet. Idag ska vi uppleva Svalbards fantastiska fjordar. En kort busstransport ner till hamnen där den hybridelektiska katamaranen MS Bard väntar på oss för en heldagstur. Vi färdas över Isfjorden till den spektakulära glaciären Nordenskiöldsbreen där vi förhoppningsvis träffar på sälar på isblocken. Fantastiska fågelberg och storslagen natur kommer vi att uppleva. Har vi tur kanske även isbjörnen visar sig. Enklare lunch serveras ombord. Finns även ett enklare utbud med snacks och dryck till försäljning. På båten kan man beroende på vädret vistas antingen på däck eller i båtens salong som har panoramafönster. Kvällen avslutas med arktisk vildmarksafton i Camp Barentz. Varmrätt serveras med fritt dryckesval ( öl eller vin )samt kaffe och kaka. Under middagen får vi se bilder och höra på föredrag om isbjörnen - världens största landlevande rovdjur. Busstransport tillbaka till hotellet efter middagen.

 • Dag 3

  Vi börjar med en stärkande frukost på hotellet. Under förmiddagen ska vi bekanta oss med Longyearbyen. En lokal guide möter oss vid hotellet. Turen kommer att ske med buss och inriktar sig på stadens spännande historia, geologi, flora och fauna. Ett besök på Svalbard Museum blir det också. Eftermiddagen spenderas på egen hand. Tidig kväll blir vi hämtade med buss för att besöka världens nordligaste bryggeri, 78 grader nord. Här får vi höra historien om hur bryggeriet kom till och även smaka på lokalt tillverkad öl som innehåller 2000 år gammalt vatten från Bogerbreen på Svalbard. Vi sätter oss åter i bussen för en kortare transport till kvällens middag som intas på Funktionärsmässens restaurang.

 • Dag 4

  Frukost på hotellet. Förmiddagen spenderas på egen hand. Kanske en promenad i byn eller sitta på hotellets stora uteplats och njuta av vyerna och naturen. Kan vara lämligt att äta lunch innan bussen hämtar upp oss kl 13,30 för transport till flygplatsen. Flyg Longyearbyen - Oslo med stopp i Oslo innan vi tar sista flyget till Arlanda, där bussen möter oss för färden upp längs E4 och vi når hemorterna under natten.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sundsvall Navet 02:00 ca. 00:00
Njurunda Sporthallen 02:15 ca. 00:00
Gnarp Circel K 02:30 ca. 00:00
Hudiksvall Resecentrum 03:10 ca. 00:00
Bollnäs MAX Parkeringen 03:15 ca. 00:00
Söderhamn Resecentrum 04:00 ca. 00:00
Hakke Gård 04:30 ca. 00:00
Gävle Resecentrum 05:00 ca. 00:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
25/7FleraRadisson Blu Polar Horel SpitsbergenMer än 821 995:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 4

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen
Detta gulliga hotell beläget i Longyearbyen. Boendet har totalt 95 rum. Wifi finns på hotellet i sin helhet. Resenärena välkomnas i lobbyn av den dygnet-runt-öppna receptionen. Lokalernas allmänna utr...
Resekalender
25/2Gloryfrån 750:-
Kontakta oss