Skip to main content

Stavanger och Bergen med de tropiska palmöarna Flor & Fjäre

Stavanger och Bergen med de tropiska palmöarna Flor & Fjäre - Ett annorlunda Norge!
På denna resa ska vi besöka delar av Norge vi kanske inte så ofta kommer till. I Stavanger ska vi åka båt ut till Flor & Fjäre där en enorm trädgård på ca 50 tunnland möter oss och över 50.000 blommor planteras här varje år. En till pärla på vestlandet är Bergen med sin gamla mysiga bebyggelse.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Larvik

  Tidig avresa för resa mot Larvik. Resan går via Mora, Malung till Torsby där vi äter lunch. Vidare över Norska gränsen till Kongsvinger i Norge. När vi passerar Oslo har vi 15 mil kvar till hamnstaden Larvik. Incheckning på Quality Hotel Grand och gemensam middag.

 • Dag 2: Larvik - Stavanger

  Efter frukost kör vi söderut mot Kristansand. Vi kör i stor sett kustvägen hela dagen och rundar Norges sydligaste spets, Våge, Lindesnes innan vi kör norrut upp till Stavanger. Incheckning på Scandic City. Gemensam middag.

 • Dag 3: Stavanger

  Frukost på hotellet. Vi börjar med en 2,5 timmars rundtur i Stavanger med omnejd. Vi tar båten ut till Flor& Fjäre där vi äter lunch och får en rundvandring med guide. Sedan lite egen tid innan vi åker båten åter till Stavanger. På kvällen serveras gemensam middag.

 • Dag 4: Stavanger - Bergen

  Frukost och avresa mot Bergen. Vi kör i yttersta havsbandet över öar och broar, en fantastisk fin naturupplevelse. På eftermiddagen kommer vi till Bergen och får en rundtur med guide. Gemensam middag.

 • Dag 5: Bergen - Brumunddal

  Frukost och dags att lämna Bergen. Vi färdas med buss över Hardangervidda där det bjuds på en naturupplevelse utöver det vanliga. Vi passerar Geilo och Gol innan vi når Brumunddal. Incheckning och middag.

 • Dag 6: Brumunddal - Hemorten

  Vi avnjuter vår sista frukost på denna resa och rullar hemåt via Trysil/Sälenfjällen in i Sverige. Vidare följer vi Vasaloppsvägen fram genom kända orter som Mångsbodarna-Evertsberg-Oxberg till Mora där lunch serveras. Sista delen av vår resa går via Orsa-Los-Ljusdal-Järvsö.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sundsvall Navet 05:00 ca. 20:00
Kvissleby Sporthallen 05:15 ca. 19:45
Gnarp Statoil 05:30 ca. 19:30
Harmånger Värdshus 05:40 ca. 19:20
Gävle resecentrum Hållplats Y 06:00 ca. 19:00
Hudiksvall Resecentrum 06:15 ca. 18:45
Hagsta Hakkegård 06:20 ca. 18:40
Iggesund Konsum 06:25 ca. 18:35
Enånger Gamla E4 06:35 ca. 18:25
Tönnebro Värdshus 06:45 ca. 18:15
Söderhamn Resecentrum 07:00 ca. 18:00
Bollnäs Max Restaurangen 07:40 ca. 17:20

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
27/6FleraRundresa NorgeMer än 813 750:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Quality Hotel Grand Larvik
Quality Hotel™ Grand Larvik öppnade på nytt efter en omfattande renovering i april 2022. Nu har vi en helt ny konferensavdelning och 139 hotellrum som en del av Grandkvarteret i Larvik. Hotellet...

Övernattning dag 2 - 4

Thon Hotel Maritim
Thon Hotel Maritim ligger mitt i Stavanger. Hotellet har en fin utsikt över Breiavatnet och gångavstånd till shopping, uteliv samt kultur- och underhållningsutbudet i Stavangers centrum...

Övernattning dag 4 - 5

Zander K Hotel Bergen
Sedan öppningen i mars 2017 har Zander K etablerat sig som ett av Bergens häftigaste hotell, vilket understryks av nomineringen som ett av världens bästa stadshotell i Wallpaper*. Som gäst kan du uppl...

Övernattning dag 5 - 6

The Wood Hotel Brumunddal
Wood Hotel by Frich's erbjuder boende i Brumunddal, 16 km från Hamars domkyrkoruiner. Här finns en gästlounge, restaurang, terrass. Boendet har också en bar och ligger knappt 18 km från Hamars tågstat...
Resekalender
Kontakta oss