Skip to main content

Skagen

Skagen - Natur, konst, planteringar på det vackra Jylland och Jesperhus Blomsterpark

En intressant och innehållsrik resa mot den svenska västkusten, och vidare till norra Jylland med den särpräglade naturen och det sägenomspunna Skagen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Göteborg

  Efter frukost startar vi vår färd genom Sverige till Göteborg. Vi stannar för lunch och fika under vår resan. Inchekning och gemensam middag på vårat hotell - First Hotel G.

 • Dag 2: Göteborg - Hirtshals

  Efter frukost lämnar vi Göteborg och kör ombord på våran färja som tar oss till Fredrikshamn. När vi är framme 12:40 med färjan möter vår lokalguide oss för visning av Voergaard Slot. Efter detta checkar vi in på vårat hotel Montra Skaga Hotel. Gemensam middag.

 • Dag 3: Hirtshals - Skagen - Hirtshals

  Efter en smakfull frukost ska vi åka till det sägenomspunna Skagen. Efter ca 1 timmes körning kommer vi till Danmarks nordspets. Här möter vår lokalguide och tillsammans ska vi uppleva mycket av Skagen. Vi tar en sväng till hamnen varifrån vi ser och får höra om den ”igensandade kyrkan”. Givetvis besöker vi Grenen, Skagens nordligaste udde. Här går vi ombord på ”Sandormen” som tar oss över långa sanddyner ut till spetsen där skagerrak och Kattegat möts. Vi äter en gemensam lunch där vi blir serverad rödspätta innan vi besöker Skagenmuseét. Vi hinner också med att ströva lite på egen hand innan vi vänder åter mot Hirtshals och gemensam middag på hotellet

 • Dag 4: Hirtshals - Jesperhus Blomsterpark - Hirtshals

  Utflyktsdag, vi rullar genom det vackra danska landskapet mot Limfjorden och Mors, för ett besök i Jesperhus Blomsterpark - Danmarks Mainau. Vattenfall, orientalisk trädgård, annorlunda planteringar, rosenträdgård och tropiskt djungel zoo - här finns något för alla. Vi återvänder till hotellet för gemensam middag.

 • Dag 5: Hirtshals - Hemorten

  år hemresedag inleder vi med frukost innan vi lämnar Hirtshals för
  denna gång. Vi tar färjan över till Sverige kl 08.00 och börjar vår hemresa. Framåt kvällen når vi våra hemorter efter en händelserik och fantastisk resa till Skagen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sundsvall Navet 05:00 ca. 22:00
Kvissleby Sporthallen 05:15 ca. 21:45
Gnarp Statoil 05:30 ca. 21:30
Harmånger Värdshus 05:40 ca. 21:20
Hudiksvall Resecentrum 06:15 ca. 20:45
Bollnäs Max Restaurangen 06:20 ca. 20:40
Iggesund Konsum 06:25 ca. 20:35
Enånger Gamla E4 06:35 ca. 20:25
Söderhamn Resecentrum 07:00 ca. 20:00
Tönnebro Värdshus 07:15 ca. 19:45
Hagsta Hakkegård 08:20 ca. 19:00
Gävle Resecentrum Hållplats Y 08:45 ca. 18:45

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
12/6FleraSkagenMer än 88 915:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

First Hotel G
First Hotel G har ett centralt läge ovanpå Göteborgs centralstation. Med 300 eleganta, tysta rum och sviter är det ett av de största hotellen i Göteborg. Börja dagen med en god frukost innan du utfors...

Övernattning dag 2 - 5

Montra Skaga Hotel
Montra Skaga Hotel är ett 4-stjärnigt hotell beläget i utkanten av Hirtshals i den vackra Vendsyssel. Med naturen på bakgården och bekväma omgivningar erbjuder Skaga Hotel spännande övernattningar av...
Kontakta oss