Skip to main content

Svenska nordkalotten - midnattssolens land

Svenska nordkalotten - midnattssolens land

Kiruna med gruvbesök och ishotellet i Jukkasjärvi

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Älvsbyn

  Vi följer norrlandskusten norrut förbi kända städer som Örnskäldsvik, Umeå och Skellefteå. Mot kvällningen kommer vi fram till Älvsbyn. Här vid nordens största obunda vattenfall - Storforsen ligger vårt hotell. Vi samlas för gemensam middag och njuter av den hänförande utsikten över det mäktiga vattenfallet. Kanske en kort promenad i den underbara omgivningen passar bra efter middagen.

 • Dag 2: Älvsbyn - Kiruna

  Frukost på hotellet. Vi fortsätter norrut och kommer till ¨samernas metropol¨Jokkmokk. Här stannar vi och besöker Ajtte fjäll-och samemuseum. Vi får en kort introduktion och filmvisning. Vi fortsätter mot dagens etappmål den stora gruvorten Kiruna. Vi passerar på vägen välkända orter Porjus och Gällivare innan vi kör upp på Midnattssolsvägen som tar oss den sista biten till Kiruna. Här får vi en 2 timmars stadsrundtur med lokalguide. Bla kommer vi att få veta hur det går med flytten av hela staden. Vi gör ett kortare besök i Kirunas säregen kyrka. Den spånklädda kyrkan av trä är byggd 1909-1912 och är en av vår tids märkligaste kyrkobyggnader. Incheckning och middag på Scandic Kiruna där vi ska bo två nätter.

 • Dag 3: Kiruna

  Frukost på hotellet. idag börjar vi med ett intressant besök i gruvan tillsammans med en kunnig guide som berättar om LKABs unika gruvdrift. Vi sätter oss åter i bussen och åker den berömda Nordkalottenvägen som går mellan Kiruna och Narvik och ut till Atlantkusten. Den går flera mil längs Torne Träsk förbi Lapporten och Abisko. Dagens lunch serveras på Hotell Björkliden. Vi hänförs av den vackra naturen och olika stopp görs på vägen tillbaka till Kiruna. En stunds vila på hotellet hinns med innan vi äter gemensam middag.

 • Dag 4: Kiruna - Skellefteå

  Frukost på hotellet och dags att lämna Kiruna för denna gång. Vi åker till Jukkasjärvi och besöker Ishotellet. vi får en guidad tur i detta unika hotell helt skapat av snö och is från Torne älv. Varje år uppstår det i en ny skepnad, noggrant utformat och handgjort av omkring 40 konstnärer från hela världen. Vi avslutar besöket med lunch på värdshuset. Nu är det dags att vända söderut, Vi åker E10 mot kusten, passerar Svappavaara, Hakkas och Töre. I Luleå stannar vi till och tittar på världsarvet Gammelstad kyrkstad innan vi kommer till skellefteå och vårt nybyggda The Wood Hotel. gemensam middag.

 • Dag 5: Skellefteå - Hemorten

  Hemresedagen inleder vi med riklig frukost och därefter startar vi färden hemåt. Vi gör ett besök i Burträsk på Ostens Hus. Den världsberömda Västerbottenostens vagga. Visning och provsmakning. vi fortsätter mot hemorten dit vi kommer i kvällningen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Gävle Resecentrum Hållplats Y 05:30 ca. 20:00
Hagsta Hakkegård 05:50 ca. 19:45
Tönnebro Värdshus 06:05 ca. 19:30
Bollnäs Max restaurangen 06:50 ca. 18:45
Söderhamn Resecentrum 07:30 ca. 18:00
Enånger Gamla E4 07:55 ca. 17:35
Iggesund Konsum 08:05 ca. 17:25
Hudiksvall Resecentrum 08:15 ca. 17:15
Harmånger Värdshus 08:45 ca. 16:45
Gnarp Statoil 08:55 ca. 16:35
Kvissleby Sporthall 09:15 ca. 16:15
Sundsvall Navet 10:15 ca. 16:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
24/7FleraNordkalottenMer än 89 995:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Storforsen Hotell
I Storforsen finns ingen stadspuls som pockar på din uppmärksamhet. Mitt i den mäktiga naturen kan lugnet slå rot – oavsett om du kommer hit med kollegorna på konferens, för att njuta av värdefull fam...

Övernattning dag 2 - 4

Scandic Kiruna
Mitt i nya Kiruna, intill stadshuset, tornar en av Kirunas mest spännande byggnader upp sig. Med inspiration från Kebnekaise och Lapporten är Scandic Kiruna stadens nya självklara vardagsrum. Här möte...

Övernattning dag 4 - 5

The Wood Hotel
The Wood Hotel by Elite erbjuder en unik hotellupplevelse i en av världens högsta träbyggnader. I det 20 våningar höga trähuset med tillhörande byggnad finns det totalt 205 moderna hotellrum, en stor...
Resekalender
Kontakta oss