Skip to main content

Lars Winnerbäck i Dalhalla

Lars Winnerbäck i Dalhalla

Lars Winnerbäck är släppte sitt första studioalbum "Dans med svåra steg" 1996 och har sedan dess bevisat sig som en av de bästa svenska låtskrivare och artister vi har. Han har blivit prisad mångtals gånger i form av Grammisar, Rockbjörnar och P3 Guld-pris i kategorier som årets artist, årets textförfattare och årets låt.

Dalhalla - En unik arena

Dalhalla är en internationellt etablerad evenemangsarena som bl. a beskrivits som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Här arrangeras under sommarhalvåret ett brett utbud av evenemang mednärmare 100 000 besökare. Till arenan kommer både svenska och internationella kända artister inom olika musikstilar. Publikrekordet under en kväll slogs 2019 av trion The Hives, Mando Diao och The Sounds, med över 6000 besökare.

Från kalkbrott till arena, För 360 miljoner år sedan föll en meteor från rymden. Den föll över Dalarna och resultatet blev Siljansringen och den omkringliggande Siljansbygden. Hela traktens berggrund påverkades och bildade en spännande sammansättning i färgrika vertikala ränder som är olika jord­ och berglager, varav kalk har blivit lätt att komma åt. Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f d kalkbrott, där brytningen upphörde 1990. Under ett femtiotal år sprängde och grävde man fram det som nu blivit förutsättningen för Dalhalla, en akustiskt utformad arena med mått som bildar ett slags idealiskt gyllene snitt, fast i tre dimensioner. Ett lyckokast, som gör att Dalhalla kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien.

 

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hudiksvall Resecentrum 15:00 00:00
Söderhamn Resecentrum 15:45 00:00
Bollnäs Max restaurangen 16:30 00:00
Alfta Wärdshuset 16:45 00:00
Edsbyn Norra torget 17:00 00:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
20/7Flera Mer än 81 795:-BokaMer information
Kontakta oss