Skip to main content

Bohuslän med Kosteröarna

En härlig sommarresa till Västkusten fylld med upplevelser och vackra vyer. Vi besöker kända platser som Skärhamn, Fiskebäckskil och Lysekil. En båttur på Sotenkanalen och besök på Kosteröarna blir spännande upptäcktsfärder.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Uddevalla

  På morgonen sätter vi oss förväntansfulla i bussen och färden går från öst till västkust. På somriga vägar rullar vi via Skaraslätten till Vänern med Lidköping och Trollhättan. Vi når snart Uddevalla där vi ska bo under våra dagar i Bohuslän.

 • Dag 2: Uddevalla

  Efter en härlig frukost börjar vårt äventyr på Västkusten. Bussen tar oss till Strömstad där vi går ombord på båten som seglar oss ut till Kosteröarna. Här äter vi lunch och åker sedan det lilla rundturståget som tar med oss på en upptäcktsfärd på Koster. Båten tar oss sedan tillbaka till fastlandet och vi återvänder till Uddevalla.

 • Dag 3: Uddevalla

  Denna dag är det dags för nya upplevelser och vi ställer färden ut på ön Orust. Här följer vi i sångaren Evert Taubes fotspår när vi åker ut på Malö, Ängön och Flatön. Här finns kända platser från visorna som Handelsman Flinks butik och Malö strömmar. Vi gör ett besök i Fiskebäckskil och kommer även ut till Lysekil. På kvällen går vi ombord på M/S Soten som tar med oss på en berättartur på Sotenkanalen. Medan vi avnjuter en västkustbuffé få vi lyssna till vilda historier om kanalen som blandas med fakta och anekdoter.

 • Dag 4: Uddevalla

  Denna dag går färden till Tjörn och under förmiddagen kommer vi till Pilane skulpturpark där vi vandrar runt på stigar eller bland betande får bland skulpturerna. Färden går sedan vidare till Skärhamn för tid till lunch eller kanske ett besök på Nordiska akvarellmuseet. Väl tillbaka på hotellet finns tid att njuta av SPA anläggningen eller kanske ta en promenad i omgivningarna.

 • Dag 5: Udevalla - Hemorten

  Frukost serveras på hotellet och vi säger på återseende till Bohuslän och Västkusten för den här gången. Färden går vidare norrut och framåt kvällen når vi våra hemorter igen med bagaget fyllt av härliga upplevelser och minnen av den vackra Bästkusten.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sundsvall Navet 05:00 ca. 22:00
Kvissleby Sporthallen 05:15 ca. 21:45
Gnarp Statoil 05:30 ca. 21:30
Harmånger Värdshus 05:40 ca. 21:20
Hudiksvall Resecentrum 06:15 ca. 20:45
Bollnäs Max Restaurangen 06:20 ca. 20:40
Iggesund Konsum 06:25 ca. 20:35
Enånger Gamla E4 06:35 ca. 20:25
Söderhamn Resecentrum 07:00 ca. 20:00
Tönnebro Värdshus 07:15 ca. 19:45
Hagsta Hakkegård 08:20 ca. 19:00
Gävle Resecentrum Hållplats Y 08:45 ca. 18:45

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
19/8FleraBohusgården Hotell & KonferensMer än 88 995:-BokaMer information

Hotell

Bohusgården Hotell & Konferens
Bohusgården Hotell och Konferens är beläget i södra Uddevalla, i hjärtat av Bohuslän. Till oss kan du komma för att vara aktiv eller bara koppla av. På 15 minuters promenad hittar du Uddevalla centrum...
Resekalender
Kontakta oss