Skip to main content

Välkommen till Montecarotto

Välkomna till mitt underbara Marche!

I 2020 lämnade jag Sverige för att leva min italienska dröm. Flytten gick till regionen Marche som ligger vid Adriatiska havet söder om Emilia Romagna och San Marino. I
högtliggande medeltidsbyn Montecarotto hade jag hittat ett ståtligt hus som ligger högt uppe på stadsmuren.


Under resans gång kommer jag att visa er min nya hemort med omgivningar. Det blir många mat- och vinupplevelser, men även utflykter till vackra städer med sevärda attraktioner.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemoerten - Senigallia

  Reseledaren möter gruppen på flygplatsen i Bologna där ni landar 18:25. En turistbuss tar oss till Senigallia där vi ska bo på hotell Bel Sit. Middag på hotellet.

 • Dag 2: Utflykter enligt program

  Vi tar oss till några medeltida borgar in i landet. Först Serra de Conti med sin imponerande stadsmur. Kort promenad genom de små gränderna. Sedan besöker vi en producent av lokala lantbruksvaror och en anrik kvarn. Vi fortsätter till en annan och mycket mindre medeltidsby som heter Piticchio. Här kommer vi att - om vädret tillåter- ha picknick uppe på stadsmuren. Här finns även Marches minsta teater. Vi rundar av med ett besök till pittoreska byn Loretello.

 • Dag 3: Utflykter enligt program

  Efter frukost tar vi oss till staden Jesi som är Montecarottos närmste stad. Reseledare Per tar med gruppen på en promenad på delar av stadsmuren och genom den vackra gamla staden. Sedan fortsätter vi till en vingård i San Paolo di Jesi för vinprovning och lunch. Om eftermiddagen tittar vi närmare på gamla staden i Senigallia. Där får vi även tid att shoppa. Middag på hotellet.

 • Dag 4: Utflykter enligt program

  Denna dag skall vi bekanta oss med de världskända droppstensgrottorna Grotte di Frasassi. Den största grottan så stor att hela Milanos katedral kunde ha fått plats där inne. Därefter blir det lunch på en mysig restaurang i den högtillggande byn Pierorsara. Sedan skall vi få uppleva en pärla uppförd uppe i bergets brant -ett kapell beställt av påve Leo XII ( en av många påvar från Marche ) och byggt av den neoklassicistiska arkitekten Giuseppe Valadier. Kapellet ligger uppe i höjden. Backen är brant, men det finns platser att vila längs vägen. Sedan står Pers nya hemort Montecarotto på programet. Först besöker vi den gamla teatern och byns berömda klocktorn. Sedan bjuder Per på ett glas mousserande hemma hos sig. Kvällen avslutas på en lokal pizzeria.

 • Dag 5: Utflykter enligt program

  Dagens utflykt går till Adriatiska havets kust. Först kör vi till regionshuvudstaden Ancona där vi bl a skall ta oss upp till katedralen San Siriaco. Sedan tar vi oss ned till stranden i Portonovo för att kunna doppa tårna i havet. Bussen tar oss vidare över det kända berget Monte Conero fram till staden Sirolo och en fisk- och skaldjurslunch. Efter lunch fortsätter vi till pilgrimsorten Loreto där vi skall besöka basilikan. Inne i krykan finns det som påstås vara Jungfru Marias hem från Betlehem. Om kvällen middag på hotellet.

 • Dag 6: Senigallia - hemorten

  Hemresan går från Bologna 18:55. Före bussen tar oss till flygplatsen äter vi lunch vid poolkanten på hotellet. Till lunchen provsmakar vi viner från en vingård i området. Ägarna är goda vänner till vår reseledare.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sundsvall Navet 05:00 ca. 22:00
Kvissleby Sporthallen 05:15 ca. 21:45
Gnarp Statoil 05:30 ca. 21:30
Harmånger Värdshus 05:40 ca. 21:20
Hudiksvall Resecentrum 06:15 ca. 20:45
Bollnäs Max Restaurangen 06:20 ca. 20:40
Iggesund Konsum 06:25 ca. 20:35
Enånger Gamla E4 06:35 ca. 20:25
Söderhamn Resecentrum 07:00 ca. 20:00
Tönnebro Värdshus 07:15 ca. 19:45
Hagsta Hakkegård 08:20 ca. 19:00
Gävle Resecentrum Hållplats Y 08:45 ca. 18:45

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 6

Ben Sit Senigallia
Hotel Bel Sit, beläget på en belvedere med utsikt över havet och de böljande kullarna, är en villa med anor från 1800-talet byggd på ruinerna av ett gammalt kloster, och nu en charmig relais restaurer...
Resekalender
25/2Gloryfrån 750:-
26/2Gloryfrån 750:-
27/2Cinderellakryssningfrån 450:-
27/2Gloryfrån 750:-
28/2Gloryfrån 750:-
Kontakta oss