Skip to main content

Flodkryssning på Donau. 

Följ med oss på en färd längs den vackra blå Donau. Vi seglar i lugn takt längs Europas andra längsta flod och besöker några av dess vackraste huvudstäder; Budapest, Bratislava och Wien. Längs vägen får vi uppleva härliga vyer, spännande historia och intressanta upptäckter. Ombord på vår flodbåt M/S France njuter vi av några avkopplande dagar med vällagade luncher och middagar, underhållning och aktiviteter för de som önskar. Vi beundrar utsikten från soldäck eller tar en svängom på dansgolvet i loungebaren på väg till nästa äventyr.

Mer information om vårt Fartyg, MS France hittar ni här

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Göteborg

  På morgonen sätter vi oss förväntansfulla tillrätta i bussen inför en upplevelserik resa. Med paus för lunch och bensträckare går färden västerut till Göteborg där vi går ombord på Stena Lines färja som ska ta oss till Kiel i Tyskland. Medan fartyget seglar ut från Göteborg avnjuter vi en läcker middagsbuffé ombord innan kvällen är fri för egna upplevelser.

 • Dag 2: Kiel - Usti Nad Labem

  Efter frukost ombord lägger färjan till i Kiel och vi går ombord på bussen igen. Färden går genom ett somrigt Tyskland och vi passerar så småningom huvudstaden Berlin. Framåt sen eftermiddag byter vi land och åker in i Tjeckien och rullar sedan vidare mot staden Usti Nad Labem som är en av floden Elbes viktigaste hamnstäder. Här stannar vi till för att övernatta innan färden går vidare.

 • Dag 3: Usti Nad Labem - Budapest

  På morgonen sätter vi oss i bussen igen och fortsätter vår färd genom det tjeckiska landskapet. Vi passerar i utkanten av landets huvudstad Prag och når efter några timmar den slovakiska gränsen och passerar även dess huvudstad Bratislava. Tredje landet för dagen blir Ungern och huvudstaden Budapest som är dagens mål. Vi rullar in mot centrum och floden Donau som flyter rakt igenom staden. Här går vi ombord på vår flodbåt M/S Paris som blir vårt hem för de kommande dagarna. Väl ombord gör vi oss hemmastadda i våra hytter och avnjuter en välkomstdrink i Loungebaren.

 • Dag 4: Budapest - Bratislava

  På morgonen dukas en riklig frukost upp ombord och vi går sedan i land för att uppleva Budapest. Tillsammans med en lokalguide upptäcker vi Ungerns spännande huvudstad som ursprungligen var två städer på varsin sida floden. Under vår rundtur ser vi några av stadens mest berömda sevärdheter som Gellertbadet, slottet och Hjältarnas Torg. Under eftermiddagen lättar fartyget ankar och vi påbörjar vår flodfärd längs Donau.

 • Dag 5: Bratislava - Wien

  Under morgonen lägger fartyget till i Slovakiens huvudstad Bratislava. Här möts vi av en lokalguide som visar oss runt i denna ganska okända stad som är över 2000 år men bara varit huvudstad i 30 av dem. Här kan vi se ut över Bratislavas slott som tronar högt på en klippa ovanför staden, Euroveatornet som är landets högsta byggnad eller UFO restaurangen belägen över bron Nový Most. Efter vår spännande upptäcktsfärd går vi ombord igen och fartyget seglar in i Österrike. Framåt kvällen når vi dess huvudstad Wien där kanske en kvällspromenad lockar.

 • Dag 6: Wien - Melk

  Efter frukost ombord stiger vi iland i bakverkens och musikens huvudstad Wien. Vi upptäcker staden under några timmar med en lokal guide som tar med oss på en resa genom stadens historia fylld med kejsare, kompositörer och berömda bagare. Under rundturen beundrar vi bland annat Karlskyrkan, Hofburgpalatset och Lichtensteinpalatset med en av världens största privata konstsamlingar. Kanske en kaffe med Sachertårta kan passa bra efter rundturen. När vi gått ombord igen fortsätter färden på Donau.

 • Dag 7: Melk - Passau

  Tidigt på morgonen seglar fartyget genom den vackra Wachaudalen där det odlas bland annat aprikoser och druvor. Snart når vi Melk där vi går iland för att göra ett besök på det gamla benediktinerklostret Stift Melk som ligger högt uppe på en klippa ovanför staden. På kvällen fortsätter färden och medan fartyget seglar vidare bjuds vi på festlig galamiddag och galakväll med underhållning ombord.

 • Dag 8: Passau - Magdeburg

  Efter frukost ombord lägger fartyget till i staden Passau. Vi tackar besättningen för denna gång och går iland för att möta vår buss som väntar på kajen. Vi sätter oss bekvämt tillrätta för att börja vår återfärd norrut. Resan går igenom det gröna Bayerska landskapet och förbi städer som Regensburg och Leipzig innan vi framåt kvällen når Magdeburg där vi checkar in på vårt hotell för natten.

 • Dag 9: Magdeburg - Kiel

  Vi äter frukost på hotellet och sätter oss åter tillrätta i bussen för vidare färd norrut. På snabba vägar når vi framåt sen eftermiddag staden Kiel där vår färja väntar för att ta oss över havet tillbaka till Sverige. Om tid finns stannar vi på Citti Markt för EU shopping före färjan. Ombord installerar vi oss i våra hytter och avnjuter sedan en riklig buffé och en kväll fri för egna aktiviteter.

 • Dag 10: Göteborg - Hemorten

  På morgonen lägger båten till i Göteborg och vi sätter oss åter i bussen. Vi färdas norrut genom det svenska landskapet och gör pauser för lunch och bensträckare. Framåt kvällen anländer vi till våra hemorter efter några härliga dagar på floden Donau och i buss och med många trevliga resminnen i bagaget.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sundsvall Navet 05:00 ca. 22:00
Kvissleby Sporthallen 05:15 ca. 21:45
Gnarp Statoil 05:30 ca. 21:30
Harmånger Värdshus 05:40 ca. 21:20
Hudiksvall Resecentrum 06:15 ca. 20:45
Bollnäs Max Restaurangen 06:20 ca. 20:40
Iggesund Konsum 06:25 ca. 20:35
Enånger Gamla E4 06:35 ca. 20:25
Söderhamn Resecentrum 07:00 ca. 20:00
Tönnebro Värdshus 07:15 ca. 19:45
Hagsta Hakkegård 08:20 ca. 19:00
Gävle Resecentrum Hållplats Y 08:45 ca. 18:45

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
19/8FleraFlodkryssningMer än 822 995:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Stena Line
Vi reser med Stena Scandinavica eller Stena Germanica. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Koppla av i eran bekväma hytt och låt dig underhållas med musik och andra trevligheter i C-View...

Övernattning dag 2 - 3

Clarion Congress Hotel Usti nad Labem
Clarion Congress Hotel Usti nad Labem är ett utmärkt val för resenärer på besök i Usti nad Labem. Det har många användbara bekvämligheter som finns där för att göra din vistelse bättre. Hotellets gäst...

Övernattning dag 3 - 8

MS France
Fartyget renoverades delvis 2016 och antar en glittrande och vintagelook med sina anis- och chokladfärger. Mönstren av houndstooth-typ påminner om de eleganta kläderna hos damer från sextiotalet. Stug...

Övernattning dag 8 - 9

Hotel Ratswaage Magdeburg
Från utsidan presenterar sig Ratswaage Hotel Magdeburg i stil med Bauhaus. Inuti kommer du att njuta av den cosiness och generösa rum på hotellet. Ljust, välkomnande och generöst rum med ett förbandso...

Övernattning dag 9 - 10

Stena Line
Vi reser med Stena Scandinavica eller Stena Germanica. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Koppla av i eran bekväma hytt och låt dig underhållas med musik och andra trevligheter i C-View...
Resekalender
Kontakta oss