Skip to main content

Prag - Budapest - Wien

Prag - Budapest - Wien

1000-årig historia, storslagna byggnadsverk och spännande kulturupplevelser

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Göteborg

  Avresa från hemorten för resa genom Sverige till Göteborg. Stena Lines fartyg lägger ut från kaj.
  Middag och underhållning ombord.

 • Dag 2: Kiel - Prag

  Vi äter frukost före ankomst till Göteborg. Resan går söderut, vi tar motorvägen via Berlin och Dresden och kommer i kvällningen så fram till Prag. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3: Prag

  Efter frukost kommer en lokalguide till vårt hotell och tar oss med på en vandringstur i Prag. Vi ser bl.a. Karlsbron, Gamla Stan och torget med det berömda astronomiska uret från 1400 talet. En oerhört intressant guidning som orienterar dig inför kommande upptäckter på egen hand under eftermiddagen och kvällen.

 • Dag 4: Prag - Budapest

  Frukost på hotellet innan vi fortsätter resan mot Budapest. Vi färdas genom Tjeckien in i Ungern och kommer till Budapest mot kvällningen. Stopp för fika och lunch under dagen. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 5: Budapest

  Hotellfrukost och sedan rundtur i staden med lokalguide. Vår lokalguide ger oss ingående berättelser och visar oss de historiska sevärdheterna. Kvällen bjuder på Folkloreafton med 3-rätters middag.

 • Dag 6: Budapest - Wien

  Frukost på hotellet innan vi fortsätter resan i nordvästlig riktning till Österrikiska gränsen och den magnifika huvudstaden Wien. Wien är valsernas, romantikens och nöjenas stad. Här har såväl Strauss som Mozart och Beethoven verkat. Lokalguide möter oss för en rundtur i de centrala delarna av staden. Vi ser bl.a. Staatoper, parlamentsbyggnaden, och det tidigare kejsarpalatset som i dag inrymmer Spanska Ridskolan.
  Incheckning och gemensam middag på hotellet.

 • Dag 7: Wien - Merseburg

  Efter frukost börjar resan genom Tjeckien förbi staden Brno in i Tyskland och framåt kvällningen når vi Merseburg och vårt hotell för middag och övernattning.

 • Dag 8: Merseburg - Kiel

  Frukost på hotellet och avresa norrut. Vi kommer passera Hannover och Hamburg innan vi når Kiel och går ombord på färjan till Sverige. Gemensam middag.

 • Dag 9: Göteborg - Hemorten

  Frukost ombord innan vi börjar hemresan genom Sverige.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sundsvall Navet 05:00 ca. 22:00
Kvissleby Sporthallen 05:15 ca. 21:45
Gnarp Statoil 05:30 ca. 21:30
Harmånger Värdshus 05:40 ca. 21:20
Hudiksvall Resecentrum 06:15 ca. 20:45
Bollnäs Max Restaurangen 06:20 ca. 20:40
Iggesund Konsum 06:25 ca. 20:35
Enånger Gamla E4 06:35 ca. 20:25
Söderhamn Resecentrum 07:00 ca. 20:00
Tönnebro Värdshus 07:15 ca. 19:45
Hagsta Hakkegård 08:20 ca. 19:00
Gävle Resecentrum Hållplats Y 08:45 ca. 18:45

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
25/8FleraRundresa Prag-Budapest-WienMer än 815 595:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Stena Line
Vi reser med Stena Scandinavica eller Stena Germanica. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Koppla av i eran bekväma hytt och låt dig underhållas med musik och andra trevligheter i C-View...

Övernattning dag 2 - 4

Hotel Astoria
De bekväma, fullt utrustade rummen erbjuder en idealisk plats att koppla av på och är lämpliga för både kortare och längre vistelser.

Övernattning dag 4 - 6

Intercity Hotel Budapest
IntercityHotel Budapest ligger i centrala Budapest, knappt 1,5 km från Puskas Ferenc-stadion. Här finns en restaurang och bar. Det är knappt 2 km till Terrorhuset, Hjältarnas torg, Dohánygatans synago...

Övernattning dag 6 - 7

Arcotel Wimberger
Hotellet ligger vid ingången till Wiens livliga och trendiga Neubau-område. Den imponerande byggnaden, med sina hörnfönster i glas, påminner om fören på de fartyg som ligger till kaj vid Donaus småbåt...

Övernattning dag 7 - 8

Radisson Blu Hotel Merseburg
Njut av historisk förfining med modern komfort på vårt Merseburg-hotell Radisson Blu Hotel i Halle-Merseburg inkluderar den ursprungliga strukturen av Zech'sche Palace, byggt 1782, plus en nyare flyge...

Övernattning dag 8 - 9

Stena Line
Vi reser med Stena Scandinavica eller Stena Germanica. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Koppla av i eran bekväma hytt och låt dig underhållas med musik och andra trevligheter i C-View...
Resekalender
Kontakta oss