Skip to main content

Hurtigruten Tromsö till Trondheim 2022

Kiruna och Hurtigruten från Tromsö till Trondheim
En resa utöver den vanliga med Hurtigruten, en upplevelse i skönhet. 
Följ med på denna kryssningen och upplev spektakulära landskap & fantastisk natur. Upplev några av världens vackraste naturscenerier med Hurtigruten.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Luleå

  Vi reser norr ut efter Östersjön genom Sundsvall, förbi Höga kusten till "Foppas" Örnsköldsvik. I kvällningen kommer vi fram till Luleå där vi tar in på Hotel Sense och serveras middag.

 • Dag 2: Luleå - Narvik

  Efter frukost är det dags att fara vidare norr ut. Vi passerar Gällivare och Malmberget innan vi når Kiruna, staden som är under förflyttning. Vi gör en två timmars rundtur med lokalguide och får en större inblick i detta unika projekt. I kvällningen når vi vårt hotell Scandic Narvik, gemensam middag.

 • Dag 3: Narvik - Tromsö

  Efter frukost fortsätter vi resan mot Tromsö. Här får vi en 3 timmars rundtur med lokalguide. Vi äter middag på Hotel The Edge. Därefter besöker vi Ishavskatedralen och får uppleva en 45 minuter lång midnattskonsert innan vi åker till hamnen och går ombord på Hurtigruten MS Nordkapp.

 • Dag 4-6: Hurtigruten

  Klockan 01.30 avreser vi med Hurtigruten. Hurtigruten är den forna postbåten som transporterade post, gods och personer på ett hurtigt, alltså snabbt sätt. Den går mellan Bergen och Kirkenäs och började trafikeras 1893 och spelade en stor roll i det nordnorska näringslivet. Numera är Hurtigruten en av världens populäraste turistleder. En bedårande resa där vi får uppleva dygnets alla timmar i ljuvlig sommartid. Varje morgon serveras en härlig frukost. I kvällningen
  servers en smakfull 3-rätters middag. På tredje dagen med Hurtigruten lägger vi till vid Trondheim, och äter frukost ombord innan vi kliver i land kl 08.00.

 • Dag 6: Trondheim - Hemorten

  Trondheim, eller Nidaros, var Norges första huvudstad och ärkebiskopssäte. Många kulturminnen berättar om stadens betydelse. Vi gör en stadsrundtur. På hemvägen stannar vi i Östersund för gemensam lunch. Därefter fortsätter vi mot Sundsvall och hemorten.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Clarion Hotel Sense
Med 4 stjärnor, 9 våningar och roskapande rum ligger vi för dina fötter. Här bor du smått och smart eller rejält och rymligt vid den formidabla stadssilhuetten av Luleå. Unik fotokonst är standard i s...

Övernattning dag 2 - 5

Hurtigruten M/S Nordkapp
MS Nordkapp renoverades 2016 och har nu en modern Arktis-inspirerad inredning. Ombord finns tre olika restauranger, bageriet och glassbaren Multe, en bastu och ett gym. Ute på däck kan du njuta av uts...