Skip to main content

Tre medelhavsländer

Tre Medelhavsländer

Det Adriatiska havet med sitt klara vatten, sitt utomordentligt gynnsamma klimat, sin historia och en uppsjö av vackra platser, öar och städer. Stränder, vingårdar och natur som inbjuder till strövtåg. Sloveniens kuststräcka mäter endast 45 km, men rymmer de medeltida städerna Koper, Izola, Piran och Portoroz, och allt som en livsnjutare kan efterfråga. Vi bor i den lugna semesterorten Portoroz med sitt vindskyddade läge inne i en bukt. Under resan varvar vi avkoppling här med intressanta utflyktsmål i både Slovenien, Italien och Kroatien.
Här flyger vi tur och retur Arlanda - Milano, På plats väntar våran buss och chaufför.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Marcon

  Bussresa till Arlanda där vårt plan till Milano avgår kl 09:25. Vid 12 tiden landar vi i Italien och vår buss med chaufför möter oss på flygplatsen. Vi lastar bussen och börjar resan mot Marcon och vårt hotell för middag och övernattning.

 • Dag 2: Marcon - Trieste - Portorz

  Efter frukost på hotellet tar bussen oss längs kusten till den Italienska hamnstaden Trieste. Trieste tillhörde den habsburgska monarkin under drygt 500 år, men tillföll Italien efter första världskriget. Under en stadsrundtur får vi bl.a. se det vackra huvudtorget Piazza Dell’Unita, Teatro Romano och Canal Grande. Efter att ha flanerat ett par timmar besöker vi slottet Miramare och parken med exotiska växter och blommor. En guide visar oss runt och berättar historien om slottet vid havet som uppfördes av kejsare Franz Josefs bror Maximilian. Vi fortsätter mot Slovenien och Portoroz som blir vår hemort i 5 nätter. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3: Portoroz och Piran

  Vi börjar dagen med frukost där efter ska vi utforska närområdet med en lokal ciceron – Portoroz och grannen Piran. Den pittoreska kulturpärlan Piran har en bilfri gammal stadsdel och stadens historia går ända tillbaka till antikens Grekland. Staden är en riktigt arkitektonisk pärla i venetiansk gotik, renässans och barock. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4: Portoroz

  Denna dag lämnar vi fri för att njuta av hotellets faciliteter, inomhus och utomhuspooler. Restauranger, barer och privat strand. Frukost och middag på hotellet.

 • Dag 5: Lipica hingstfarm & vinprovning i natursköna Vipavadalen

  Efter en avkopplande dag på hotellet ska vi utforska några sevärdheter inåt landet. Lipica anses vara stamorten för Lippizanerhästarna och Lipica hingstfarm är idag en stor uppfödare och ett besöksmål. En lokalguide visar de stora domänerna och vi får bekanta oss med hästarna. Via ett skogs- och bergslandskap når vi strax den natursköna Vipavadalen. Här har man producerat vin sedan romartiden och idag finner vi otaliga producenter längs vinvägen. I orten Vipava, som dalen är uppkallad efter, ligger ett trevligt vinotek i byns mitt. Vi besöker en av de många vingårdarna för att prova dalens stolta viner och är tillbaka i Portoroz under sen eftermiddag. Frukost och middag intas på hotellet.

 • Dag 6: Porec och Rovinj

  Frukost innan avresa. Portoroz och vårt hotell ligger inte långt från den kroatiska gränsen och en dag gör vi en utflykt till de medeltida pärlorna Porec och Rovinj. Båda städerna har sina historiska stadskärnor belägna på halvöar, och de är lika charmiga med sina trånga gränder och otaliga serveringar längs havet. På hemvägen gör vi halt hos en kroatisk vinbonde och provar Istriens viner. Sista middagen på vårt hotell i Portoroz.

 • Dag 7: Portoroz – Brescia

  Efter några fantastiska dagar i Slovenien är det dags att börja hemresan. Efter frukost intar vi våra platser i bussen och rullar norrut, passerar gränsen till Italien och når Brescia för övernattniddag och middag.

 • Dag 8: Brescia - Hemorten

  Frukost på hotellet och avresa mot Milano. Vårt flyg lyfter mot Arlanda 13:00 och 15:40 har vi återigen svensk mark under fötterna. Bussen möter upp oss och vi kör den sista biten mot våra hemorter.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sundsvall Navet 02:40 ca. 00:00
Kvissleby Sporthallen 02:50 ca. 00:00
Gnarp Circel K 03:10 ca. 00:00
Hudiksvall Resecentrum 03:40 ca. 00:00
Bollnäs MAX Hamburgerrestaurang parkering 03:45 ca. 00:00
Söderhamn Resecentrum 04:20 ca. 00:00
Gävle Resecentrum 05:20 ca. 00:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
20/9FleraTre medelhavsländerMer än 815 895:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Marcon Antony Palace Hotel
Antony Palace Hotel är ett modernt 4-stjärnigt hotell med 146 rum, beläget i Marcon i provinsen Venedig, bara 6 km från flygplatsen Marco Polo och 15 minuter från den historiska stadskärnan.Hotellet l...

Övernattning dag 2 - 7

Portoroz Hotel Riviera

Övernattning dag 7 - 8

Brescia Hotel Novotel Brescia 2
Novotel Brescia Due ligger i det nya affärsdistriktet och bredvid Tarello Park, i ett lugnt och grönt område. Det ligger 600 meter från tunnelbanestationen Brescia Due, som tar dig till centrum på 2 h...
Resekalender
6/6Glorykryssningfrån 685:-
Kontakta oss