Skip to main content

Rhapsody In Rock i Dalhalla

Rhapsody In Rock i Dalhalla

Nästa års Celebration Tour innebär en konsert där det garanteratblir ”utsålt” på scenen med stor orkester, artister och fyrverkerier.
Vi firar då den 30:e turnén i Sverige sedan starten 1989. Detta förutom en mängd konserter och turnéer i Ryssland, England, USA och Kina

Då (1989), när allt började, samlades 80 personer i Sundsvall för att se Wells med symfoniorkester.

Nu, har Rhapsody In Rock befäst sig som Sveriges genom tidernas största konsertupplevelse, och för Robert och ensemblen i Rhapsody är Dalhallas arena nummer ett.
De begränsade sommarkonserter vi gjorde 2021 med en mängd gästartister inspirerade och gav mersmak till en fortsättning 2022.

 

Dalhalla - En unik arena

Dalhalla är en internationellt etablerad evenemangsarena som bl. a beskrivits som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Här arrangeras under sommarhalvåret ett brett utbud av evenemang mednärmare 100 000 besökare. Till arenan kommer både svenska och internationella kända artister inom olika musikstilar. Publikrekordet under en kväll slogs 2019 av trion The Hives, Mando Diao och The Sounds, med över 6000 besökare.

Från kalkbrott till arena, För 360 miljoner år sedan föll en meteor från rymden. Den föll över Dalarna och resultatet blev Siljansringen och den omkringliggande Siljansbygden. Hela traktens berggrund påverkades och bildade en spännande sammansättning i färgrika vertikala ränder som är olika jord­ och berglager, varav kalk har blivit lätt att komma åt. Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f d kalkbrott, där brytningen upphörde 1990. Under ett femtiotal år sprängde och grävde man fram det som nu blivit förutsättningen för Dalhalla, en akustiskt utformad arena med mått som bildar ett slags idealiskt gyllene snitt, fast i tre dimensioner. Ett lyckokast, som gör att Dalhalla kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien.

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hudiksvall Resecentrum 14:00 00:00
Söderhamn Resecentrum 14:45 00:00
Bollnäs Max restaurangen 15:30 00:00
Alfta Wärdshuset 15:45 00:00
Edsbyn Norra torget 16:00 00:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
30/7Flera 71 795:-BokaMer information
Resekalender
Kontakta oss