Svalbard - äventyrslandet

En upplevelse du inte glömmer - följ med till isbjörnarnas rike!
​​​​​​​Upplev det livliga fågellivet och se glaciärernas fantastiska färger och former!
​​​​​​​

Dag 1

Avresa med buss till Arlanda. Vi flyger till Oslo och sedan vidare upp till Svalbard och Longyearbyn. Busstransport till hotellet och två-rätters lunch. Under eftermiddagen bekantar vi oss med Longyearbyn då en lokalguide berättar om dess spännande historia. Vi besöker Svalbard Museum och Galleri Svalbard med ett fyrtiotal orginalarbeten av konstnären Kåre Tveiter besöks. Kvällen avslutas med gemensamarktisk vildmarksafton i Camp Barentz.

Dag 2

Kiel - Rijswijk

ca 590 km

Frukost och därefter kort bussresa ner till hamnen där MS Langösund väntar för att ta oss med på en heldagstur. Vi seglar över Isfjorden till den spektakulära glaciären Nordenskiöldsbreen där vi förhoppningsvis träffar på sälar på isblocken. Kanske också isbjörnar. Lunch serveras ombord på väg mot Grönfjorden och Barentsburg. Den ryska gruvstaden Barentsburg har ca 600 invånare. Här bryts det kol och på långt håll kan vi se röken från anläggningarna. Från hamnen vandrar vi uppför ett antal trappor för att komma till huvudgatan. En rysk/engelsktalare guide ( vår guide översätter ) vandrar med oss och berättar om Barentsburg. På hemvägen från den ryska gruvstaden kan vi från båten se fantastiska fågelberg. Storslagen natur runt om oss. Varma och vindtäta kläder och skor är ett måste. Kvällen avslutas med en trerätters middag på hotellet.

Dag 3

Rijswijk - Noordwijk - Den  Haag - Rijswijk

ca 40km
Vi börjar dagen med en stärkande frukost. Förmiddagen ska vi ägna åt Hundspann. Vi kommer att göra en 4 timmars tur till Bolterdalen, kanske resans Höjdpunkt! Tillbaka igen i Longyearbyn serveras en tvårätters lunch på hotellet. Eftermiddagen ägnar vi åt kolbrytningen på Svalbard. 
Vi får uppleva hur det var att arbeta som kolbrytare. En guide lär oss allt om det ¨svarta guldet¨. Vi går in i byggnaden, arbetsdagen ska börja. Det är mycket som är gammalt och orört. Vi sätter på oss arbetsoverallen får hjälm och pannlampa och arbetet kan börja. Guiden berättar om drifften medans vi vandrar runt i gruvan och hör ljudet av berget som talar till dig. Transport åter till hotellet. Kvällen bjuder på Ölprovning på världens nordligaste ölbryggeri. Busstransport till funktionärsmässen restaurang för en tre-rätters middag.

Dag 4

ca 160 km
Frukost serveras på hotellet. Den morgonpigga hinner med en sista promenad i Longyearbyn. Buss ut till flygplatsendär vi flyger från till Oslo/Gardemoen och vidare till Arlanda. Lönns Buss möter och tar oss den sista biten hem.
Reslängd: 4 dagar Avresa 26/5 2020
I resan ingår:
  • Bussresor
  • Flygresor Arlanda-Olso, Oslo-Longyearbyn tor
  • Del i dubbelrum tre nätter
  • 1 frukostpåse, 3 frukost
  • 3 lunch
  • 3 middagar varav 3 trerätters
  • Utflyckter enligt program. Hundspann
  • Reseledarens tjänster
  • MAX 20 PLATSER!​​​

Pris: 22.695:-

Tillägg enkelrum 1.800:-
Övrig information
Valuta: Euro
svalbard-batsvalbard2svalbard3isbjornbarensburgsvablard4