kjeasen1kjeasen1
kjeasen1

Kjeåsens fantastiska vyer

Det bästa av Norge med underbar utsikt och många resmål.


Om man riktigt vill se det vackraste av Norge är detta en av de turer då man får uppleva skönheten med de otroliga vyerna, de slingriga vägarna och den goda norska maten. Fyll dina sinnen i lugn och ro på denna resa med norska fjordar, fjäll och dalar.

Dag 1

Hemorten - Dombås

ca 600 km
Avresa från hemorten via Sveg och Funäsdalen över norska gränsen via Röros till Dombås och vårt hotell där vi övernattar och äter gemensam middag.

Dag 2

Dombås – Geilo

ca 335 km
Efter frukost beger vi oss upp i Jotunheimmassivet och får en heldag i bussen på fantastiska vägar med underbara vyer. Dagens slutmål är Bardöla Höyfjellshotell i Geilo där vi också äter kvällens middag och övernattar.

Dag 3

Geilo – Kjeåsen – Geilo

ca 220 km
Kjeåsen-dagen. Tidig avresa mot Eidfjord, resan går över den vackra Hardangervidda. Ett stopp vid Vöringforsen är ett måste. I Eidfjord besöker vi Hardangervidda Naturcenter innan vi påbörjar turen upp till gården Kjeåsen. Väl uppe dukar vi fram Hardangers nationalrätt Römmegröt och spekemat, medan vi njuter av utsikten. Åter till Bardöla för middag i härlig miljö.

Dag 4

Geilo – Oslo

ca 240 km
Vi lämnar Geilo och kör över fjället ner till Nesbyn. Den vackra Hallingdalen tar oss ner till Norges huvudstad Oslo. Här ser vi Vigelandsparken, Holmenkollen, promenerar på Karl Johan och njuter av den vackra staden. Vi bor centralt i Oslo så möjlighet till en mysig kvällspromenad finns. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5

Oslo –Hemorten

ca 570 km
Hemresedags. Vi äter frukost och påbörjar vår resa mot Sverige och ostkusten. Färden går via Kongsvinger, Torsby, Mora och framåt kvällen är vi åter vid våra hemorter fyllda med nya upplevelser.
Reslängd 5 dagar  
Avresa
30/7 2020

I resan ingår:
  • Bussresa
  • 4 nätter med del i dubbelrum
  • 5 frukost
  • 4 middagar
  • 1 fjälllunch
  • Entréer enligt program
  • Reseledarens tjänster

Pris: 7.695:- 

Tillägg enkelrum 1.430:-
Valuta: NOK

Hotell:
Dombås Dombås Hotel
Geilo Bardöla Höyfjellshotel
Oslo Thon Hotel Slottsparken
dombaskjeasen3kjeasen12kjeasen31