wasa lejon1wasa lejon1
wasa lejon

Göta Kanal - Linköping - Visingsö - Rejmyre Glasbruk

Upplev den vackra kanalen, Linköping, Visingsö och Rejmyre Glasbruk. Den berömda Göta Kanal är en vacker upplevelse med sina slussar och underbara miljöer. På denna resa hinner vi också besöka Norrköping och få en visning av Rejmyre Glasbruk.

Dag 1

Hemorten–Linköping

ca 450 km
Avresa från hemorten för resa via Örebro, Askersund ner till Borensberg. I Borensberg kan vi se hur en sluss öppnades manuellt förr i tiden. Här stiger vi ombord på M/S Wasa Lejon för en härlig kanaltur. Lunch serveras på båten vid avgång, kl 14.00. Resan på kanalen varar i ca 3,5 timmar
och slutar i Berg. Här återfinns kanalens berömda slusstrappa med 7 slussar och ytterligare två dubbelslussar. Sedan tar oss bussen
till Linköping där vi övernattar. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2

Linköping - Visingsö - Linköping

ca 180 km
Efter frukost är det dag att bege sig till Gränna varifrån vi tar färjan över till Visingsö. Här byter vi från buss till häst vi ska åka Remmalag och bla besöka Kumlabykyrka. Vi äter dagens lunch på Hamnkrogen i Gränna. Via turistvägen efter Vättern kommer vi upp mot Ödeshög och Vadstena. Det blir visning av klosterkyrkan och klostermuseet med guide samt lite tid att se den mysiga staden på egen hand. Tillbaka till hotellet för gemensam middag.

Dag 3

Linköping - Rejmyre - Hemorten
ca 450 km

Efter frukost och lastning av bussen visar en lokalguide oss Gamla Linköping innan vi fortsätter till Rejmyre där vi börjar med lunch på Gestgifveriet. Vi får en guidad rundvandring på glasbruket och möjlighet att handla i glasshoppen. Under eftermiddagen börjar vi vår resa norrut och våra hemorter dit vi kommer i kvällningen.
​​​​​​​
Reslängd 3 dagar  
Avresa 14/8 2020
I resan ingår:
  • Bussresa
  • Del i dubbelrum 2 nätter
  • 3 frukost
  • 2 middag
  • 3 luncher
  • Båtresa Berg-Borensberg
  • Guidad visning av Rejmyre Glasbruk
  • Reseledarens tjänster

Pris: 5.295:-

Tillägg enkelrum 790:-
Hotell: Scandic Linköping City
bergs slussrejmyrerejmyre1wasa lejon2wasalejon1