Vi avnjuter den kulinariska läckerheten kallad "Tysklands vita guld"
Dag 1
Hemorten – Göteborg
ca 590 km
Färd till Göteborg och färja över till Kiel. Middag, shopping och nöjen ombord.
Dag 2
Kiel – Celle
ca 220 km
Frukost ombord innan vi kommer till Kiel. Vi färdas söderut genom Tyskland till Celle. Vi möts av lokalguide som visar oss den gamla korsvirkesstaden, många av byggnaderna har en historia tillbaka till 1500-talet. Det nuvarande slottet byggdes runt 1530-talet på den gamla borgens plats och är i dag en turistattraktion. En annan turistattraktion är Stadtkirchen med sitt vita torn från vilket man två gånger varje dag blåser en trumpetfanfar. Detta är en gammal tradition som återupptagits. Inncheckning och gemensam sparrismiddag på närliggande restaurang, Rastkeller.
Dag 3
Celle
Frukost på hotellet. I dag ska vi besöka en sparrisodling, Spargelhof Heuer och bli serverad sparrissoppa till lunch. Besöka och möjlighet till att shoppa dessa godsaker på deras Hofladen. Kvällens middag äter vi på Waldwirtschaft Alter Kanal utanför Celle.
Dag 4
Celle – Wolfenbüttel – Celle
ca 70 km
Frukost på hotellet. I dag ska vi besöka korsvirkesidyllen Wolfenbüttel och få rundvisning på Jägermeister. Det ges fri tid för lunch och att vandra runt i denna idyll under ett par timmar. Vi besöker Shloss Gifhorn och får en rundvandring innan vi beger oss åter till Celle. Gemensam middag på Rastkeller.
Dag 5
Celle – Kiel
ca 220 km
Frukost på hotellet. Dags att lämna denna vackra stad för denna gång. Vi kör norrut och stannar i Lübeck och gör en kort rundvandring och kanske hinner vi med ett besök på Niedereggers marsipanbageri. Vi kommer också att hinna med lite förmånlig EU shopping innan vi åker till Kiel för att gå ombord på färjan till Göteborg. Gemensam middag.
Dag 6
Göteborg – Hemorten
ca 590 km
Frukost ombord. Hemresa genom Sverige. Raster för kaffe och lunch.
Reslängd: 6 dagar - Avresa 7/5 2017 I resan ingår bussresa, 2 nätter med del i insides dubbelhytt.