shutterstock 323067221shutterstock 323067221
shutterstock 323067221

Moseldalen på cykel

En resa som är så full av njutningar att den tillfredsställer alla våra sinnen


Moseldalen utgörs av ett underskönt landskap präglat av sina vingårdar och charmiga byar. Här framställs de ädlaste av viner. Floden Mosel slingrar sig fram genom den kurviga floddalen som kantas av höjder med medeltida borgar. Vi cyklar en mycket vacker sträcka mellan Trier och Zell. Denna cykelresa passar perfekt för de som föredrar en mer avslappnande och lättare cykelsemester.​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​

Dag 1

Hemorten - Göteborg

ca 600 km

Avresa från hemorten till Göteborg där vi går ombord på vår färja till Kiel. Tid för middag, shopping, nöjen och vila. ​​​​​​​

Dag 2

Kiel - Trier

ca 670 km 

Efter frukost till sjöss är vi framme i Kiel. Nu ska vi bege oss så långt västerut det går att ta sig i Moseldalen. Efter den vackra vinvägen färdas vi till den gamla romarstaden Trier. Staden bevarar väl sitt arv från en 2000-årig historia av romerska kejsare, biskopar och kurfurstar. Byggnaderna minner om den romerska tiden varav stadsporten Porta Nigra utgör det mesta kända byggnadsverket. I denna stad äter vi middag och övernattar.
 

Dag 3

Trier - Trittenheim 


Cykelväg ca 33 km Frukost innan vi får våra cyklar vid hotellet. Vi lämnar Trier och börjar vår väg nedströms längs Mosel. I dag ska vi cykla till Trittenheim som ligger vackert vid floden. Vi tar oss fram längs fina cykelbanor. Efter vägen stannar vi och har bland annat uppfriskande vinprovning där vi smakar på de berömda moselvinerna. Middag och övernattning på vårt hotell i Trittenheim.​​​​​​​

Dag 4

Trittenheim - Bernkastel - Kues

Cykelväg ca 27 km

Färden fortsätter idag till den välkända och charmiga orten Bernkastel-Kues. Det medeltida marknadstorget och de 400 år gamla korsvirkeshusen är en glänsande uppvisning av medeltida vacker arkitektur. Men hela byn är välkomnande med sina mysiga restauranger och slingrande shoppingstråk. Vårt hotell ligger i hjärtat av den medeltida staden Bernkastel-Kues.

Dag 5

Berkastel - Kues


Denna dag ägnar vi åt Bernkastel-Kues. I gamla stan reser sig de vackra gamla medeltida korsvirkeshusen runt eleganta torg och mysiga gränder. l denna härliga miljö hittar vi shopping med allt från elegant mode till turistiska souvenirer. Under eftermiddagen är det dags för vinprovning.
Här finns ca 300 ha vinodlingar, nästan alla av druvsorten Riesling.
Vi besöker Dr. Pauly-Bergweiler för vinprovning på eftermiddagen.

Dag 6

Bernkastel - Kues - Cochem

Cykelväg ca 23 km

Idag cyklar vi till Zell. Ut efter vägen mellan Bernkastel och Zell stannar vi
till och har vinprovning. I Zell lämnar vi våra cyklar och tar bussen sista biten till Cochem för gemensam middag på hotellet.

Dag 7

Cochem - Kiel

ca 620 km

Frukost och dags att lämna Moseldalen. Vi tar motorvägarna norrut genom Tyskland mot Kiel där vår svenska färja tar oss med till Göteborg. Middag, shopping, nöjen och vila ombord.

Dag 8

Göteborg - Hemorten

ca 600 km

Frukost ombord innan vi når hamnen i Göteborg. Sedan återstår färden mot hemorten.
Reslängd: 8 dagar - Avresa 9/8 2017
I resan ingår bussresa och båtresa med del i dubbel insideshytt tur och retur.
  • 5 nätter med del i dubbelrum
  • 8 frukost
  • 7 middagar
  • 3 vinprovningar
  • Cykelhyra i 4 dagar
  • Reseledarens tjänster​​​

Pris: 10.975:-

shutterstock 323067221shutterstock 362458292shutterstock 510486499shutterstock 524827828shutterstock 533910100
Tillägg enkelrum 870:-
Tillägg enkelhytt 500:-
Frivilligt avbeställningsskydd 160:-

Valuta:  Euro

Hotell: Vienna House Easy Trier, Hotel Krone Riesling, Hotel Drei Könige, Hotel Noss