shutterstock 4744342241shutterstock 4744342241
shutterstock 474434224

Holland med blomsterparaden

Holland om våren är en fantastisk skönhetsupplevelse
​​​​​​​
På vår resa smakar vi på de bästa bitarna av Nederländerna. Vi färdas över Zuiderseevallen, skådar de färgsprakande fälten av miljontals tulpaner och besöker den världsberömda blomsterparken Keukenhof. Dessutom besöker vi en familjegård med tillverkning av ost och träskor. En tur på Amsterdams kanaler hinner vi också med. Men det starkaste och mest bestående minnet blir sannolikt Blomsterparaden, en fest för alla sinnen med sagolika färger och förtrollande dofter.
​​​​​​​

Dag 1

Hemorten – Göteborg

ca 600 km

Avresa till Göteborg där vi går ombord på Stena Lines färja till Kiel 17.30. Vi får våra reserverade hytter och gemensam middag.

Dag 2

Kiel - Rijswijk

ca 590 km

Efter frukost till sjöss är vi framme i Kiel ca 09.15. Vi åker genom Tyskland via Hamburg och Bremen till den Holländska gränsstaden Nieuweschans. Vidare mot Groningen för att under eftermiddagen fara upp på den 30 km långa Zuiderzeevallen. Under kvällen når vi vårt hotell i Rijswijk som ligger en bit utanför världsstaden den Haag. Gemensam middag.

Dag 3

Rijswijk - Noordwijk - Den  Haag - Rijswijk

ca 40km
Idag är det dags att uppleva en av resans verkliga höjdpunkter - det magnifika blomstertåget, Bloemencorso, en cirka två kilometer lång kortege av mer än fyrtio blomstersmyckande ekipage som går mellan Nordwijk och Haarlem. Efter middagen är tillägnad Haag, staden som är säte för kungahuset, riksdagen och regeringen. Vi får en upplevelserik rundtur med lokalguide och upplevelser med Panorama Mesdag som är världens största målning, en tavla som man klättrar in i. Middag på hotellet.

Dag 4

Rijswijk – Amsterdam – Rijswijk

ca 160 km
Så är det dags att erövra Amsterdam. Vi gör en tur på kanalerna och färdas under några av stadens 600 broar. Egen tid för shopping och lunch innan vi under eftermiddagen besöker bondgården Clara Maria och den charmerande lantbrukarfamiljen som tillverkar träskor och framställer ost. Demonstration, provsmakning och möjlighet till inköp.

Dag 5

Rijswijk - Keukenhof - Leer

ca 330 km
Vi börjar dagen med att färdas genom de enorma blomsterfälten till en av resans absoluta höjdpunkter, Världens största blomsterpark Keukenhof. Blommande träd, blommande buskar, blommande rabatter låter vi oss förföras av under dagen. På eftermiddagen fortsätter vi in i Tyskland till Leer där vi övernattar. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6

Leer – Kiel

ca 310 km
Efter en lugn morgon med frukost så lämnar vi Leer och tar oss upp till Kiel där vi får tid för EU-shopping innan vi kliver på färjan som tar oss till Göteborg. Gemensam middag på båten.

Dag 7

Göteborg – Hemorten

ca 600 km
Frukost ombord innan vi når Göteborg. Vi färdas upp genom Sverige och når mot kvällningen våra hemorter.
Reslängd: 7 dagar Avresa 23/4 2020
I resan ingår bussresa och båtresa med del i dubbel insideshytt tur och retur.
  • 4 nätter med del i dubbelrum
  • 7 frukost
  • 6 middagar
  • Utflykter enligt program
  • Reseledarens tjänster​​​

Pris: 9.495:-

Tillägg enkelrum 1.390:-
Tillägg enkelhytt 360:-
Övrig information
Valuta: Euro

Hotell: Grand Hotel Winston & Best Western Hotel Frisia Leer
hollandholland2holland3holland4