Amalfikustens dofter och smaker

Kultur, mat och vin står i fokus
​​​​​​​
Följ med vinkännaren Per Åsander på en mycket innehållsrik resa till Kampanien, med kultur, mat och vin i fokus. Per är utbildad sommelier i Italien och han kommer visa några av sina smultronställen.
Vi kommer njuta av bra viner och god mat både på vårt hotell och våra luncher. Under utflyktsdagarna gör vi en vacker båtresa längs Amalfikusten, besöker bl.a. Ravello, Neapel och den från askan utgrävda antika staden Herculaneum.
​​​​​​​

Dag 1

Hemorten – Cava de´Tirreni

ca 250 km med buss
Vi flyger från Arlanda på morgonen till Neapel där vi landar på eftermiddagen efter mellanlandning i Wien. Vår buss tar oss till vårt vackert belägna hotell som ligger i utkanten av staden Cava de’ Tirreni. Från hotellets terass har man fantastisk utsikt över det böljande landskapet i Monti Lattari nationalpark. Hotellet har även trevliga samlingsrum och är känt för sin goda och vällagade mat. Varje kväll serveras vi trerätters middag med vin från regionen. Middag på hotellet.

Dag 2

Neapel

ca 100 km
Efter frukost åker vi till regionshuvudstaden Neapel. En lokalguide tar oss
med på stadsvandring och berättar om staden och dess rika historia.
Eftersom Neapel är pizzans hemstad, tar reseledare Per oss till en välrenomerad pizzarestaurang för lunch. Efter lunch är det tid for shopping eller egna strövtåg. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 3

Amalfi – Ravello

ca 40 km
Efter frukost tar en buss oss den korta vägen till hamnen i Salerno. Härifrån åker vi på en härlig båtfärd och njuter av de vackra vyerna innan vi når kustpärlan Amalfi. Här stannar vi en stund innan vår buss tar oss upp i bergen till lilla staden Ravello. Vi promenerar till Villa Cimbrones trädgård som är belägen på en klippa högt över det blåMedelhavet med enastående utsikt. Vi lämnar sedan Amalfikusten och kör
genom bergen till en mindre vingård. Här smakar vi viner gjorda på lokala
druvor, äter lunch och får titta på månghundraåriga vinstockar. På kvällen
middag på hotellet

Dag 4

Herkulaneum

ca 80 km
Denna dag beger vi oss till den romerska staden Herkulaneum som tillsammans med Pompeji begravdes vid Vesuvius utbrott år 79 e. Kr. Staden översvämmades av vulkanisk gyttja och på detta sätt bevarades husens strukturer. Vår lokalguide berätta stadens dramatiska historia och visa oss byggnader och andra fynd som har kommit upp i dagen efter utgrävningarna. Sedan äter vi trerätters lunch på en trevlig lokal restaurang (vin ej inkluderat). Vi återvänder till hotellet på eftermiddagen.
Före middag promenerar vi några hundra meter till benediktinerklostret
Badia di Cava som legat här i över tusen år. Här får vi en intressant
rundvandring med lokalguide. Middag på hotellet.

Dag 5

Vietri sul Mars – Cava de´Tirreni

ca 50 km
Efter frukost tar bussen oss till gård som gör mozzarella på buffelmjölk.
Gården var 2017 med i SVTprogrammet Landgång. Vi får hälsa på
bufflarna och sedan serveras vi lunch där buffelmozzarellan troligtvis ingår. På hemvägen kör vi längs kusten och passerar regionshuvud-staden
Salerno. Vi stannar till i staden Vietri sul Mare som är känd världen över för sin smakfulla keramik. Före vi når hotellet bekantar vi oss med närmsta staden Cava de'Tirreni där det ges tid till en kort promenad och shopping för de som vill. På kvällen avskedsbuffé på hotellet. 

Dag 6

Leer – Kiel

ca 310 km
Efter frukost beger vi oss till provinsen Avellino där vi skall besöka en intresant vingård. Efter en rundvandring serveras vi lunch och till denna får vi provsmaka flera viner. Sedan tar vår buss oss till flygplatsen i Neapel. Efter byte i München, landar vi i Stockholm sen kväll.
Reslängd: 6 dagar 
Avresa 27/8 2020
I resan ingår:
 • Bussresa
  Flygresa Arlanda-Venedig-Neapel,
  Neapel-München-Arlanda

 • 5 nätter med del i dubbelrum
 • 6 frukost
 • 5 luncher (4 med vin)
 • 5 middagar inkl vin​​​​​​​
 • Utflykter enligt program
 • Reseledarens tjänster​​​

Pris: 15.995:-

Tillägg enkelrum 900:-
Övrig information
Valuta: Euro
Max 28 resenärer
På denna resa måste man promenera till många
av besöken

amalfi1amalfi11amalfi2amalfi4amalfi3amalfi5