Göta Kanal

Göta Kanal – Linköping – Visingsö – Rejmyre Glasbruk
Upplev den vackra kanalen, Linköping, Visingsö och Rejmyre Glasbruk

Den berömda Göta Kanal är en vacker upplevelse med sina slussar och underbara miljöer. På denna resa hinner vi också besöka Visingsö och få en visning av Rejmyre Glasbruk.

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Linköping

  Avresa från hemorten för resa viavÖrebro, Askersund ner till Borensberg. I Borensberg kan vi se hur en sluss öppnades manuellt förr i tiden. Här stiger vi ombord på M/S Wasa Lejon för en härlig kanaltur. Lunch serveras på båten vid avgång, kl 14.00. Resan på kanalen varar i ca 3,5 timmar och slutar i Berg. Här återfinns kanalens berömda slusstrappa
  med 7 slussar och ytterligare två dubbelslussar. Sedan tar oss bussen till Linköping där vi övernattar. Gemensam middag på kvällen.

 • Dag 2: Visingsö

  Efter frukost är det dag att bege sig till Gränna varifrån vi tar färjan över till Visingsö. Här
  byter vi från buss till häst vi ska åka Remmalag och bla besöka Kumlabykyrka. Vi äter dagens lunch på Hamnkrogen i Gränna. Via turistvägen efter
  Vättern kommer vi upp mot Ödeshög och Vadstena.
  Det blir visning av klosterkyrkan och klostermuseet med guide. Tillbaka till hotellet för gemensam middag.

 • Dag 3: Linköping - Rejmyre - Hemorten

  Efter frukost och lastning av bussen visar en lokalguide oss Gamla Linköping innan vi fortsätter till Rejmyre där vi börjar med lunch på Gestgifveriet. Vi får en guidad rundvandring på glasbruket och möjlighet att handla i glasshoppen. Under eftermiddagen börjar vi vår resa norrut och våra hemorter dit vi kommer i kvällningen.

Karta

Hotell

Scandic Frimurarehotellet
Bo ett kvarter från Linköpings shoppingstråk, den stoltserande Domkyrkan och 150 meter från centralstationen.