Skip to main content

Flodkryssning på Mosel och Rhen

Flodkryssning på Rhen och Moesel

Denna resa erbjuder ett intressant och avkopplande sätt att uppleva två av Europas kanske vackraste floder Mosel och Rhen. Vi seglar med flodkryssaren M/S Monet mellan grönskande vinberg och pittoreska korsvirkesbyar. Längs vägen gör vi strandhugg och besöker vackra städer med mysiga gränder, gamla borgar och vingårdar. Ombord på fartyget njuter vi av vällagade middagar och underhållning. Fartyget har både dansgolv och soldäck.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Göteborg - Hemorten

  På morgonen sätter vi oss förväntansfulla tillrätta i bussen inför en upplevelserik resa. Med paus för lunch och bensträckare går färden från östkusten till västkusten och Göteborg där vi går ombord på Stena Lines färja som ska ta oss till Kiel i Tyskland. Vi avnjuter en läcker middagsbuffé ombord innan kvällen är fri för egna upplevelser.

 • Dag 2: Kiel - Cochem

  Efter frukost ombord lägger färjan till i Kiel och vi går ombord på bussen igen. Färden går genom Tyskland och vi passerar städer som Hamburg, Bremen och Bonn innan vi framåt kvällen når Cochem vid floden Mosel. Där väntar vårt flodfartyg M/S Monet som blir vårt hem under de kommande dagarna. När vi installerat oss i våra hytter välkomnas vi med cocktail, middag och underhållning.

 • Dag 3: Cochem - Alken - Koblenz -

  Vi tillbringar förmiddagen i Cochem där vi åker upp till den gamla medeltida tullborgen vackert belägen på höjden ovanför staden. Här får vi en guidad visning och njuter av utsikten över staden och Mosel. Efter besöket går vi ombord på vårt fartyg som tar oss till den lilla orten Alken, kallad det soliga Mosels största terrass, där vi provar moselviner hos en lokal odlare. På kvällen anländer vi till Koblenz och om tid ges tar vi en promenad ut till udden, Deutsches Eck, där floderna Mosel och Rhen flyter samman.

 • Dag 4: Koblenz - Boppard - Rüdesheim

  Fartyget stävar vidare längs Rhen och vi kommer så småningom till den lilla orten Boppard där vi gör ett kort besök innan färden går vidare till Rhens kanske mest kända ort Rüdesheim. Här åker vi linbana över vinfälten och avnjuter en god sopplunch med utsikt över Rhen. Vår buss kör oss sedan tillbaka till Rüdesheim och på vägen stannar vi för ett besök på Asbach Uralt där vi får veta mer om tillverkningen av den lokala drycken som bland annat används i Rüdesheimer Kaffee. Kvällen är fri för egna upplevelser, kanske en promenad på Drosselgasse eller slå sig ner på något café och bara njuta av stämningen.

 • Dag 5: Rüdesheim - Mainz

  På morgonen lägger fartyget till i boktryckarkonstens Gutenbergs stad Mainz, som grundades av romarna för över 2000 år sedan. Mainz har varit både biskopssäte och säte för kurfurstar och är idag delstaten Rheinland-Pfalz huvudstad. Vi upplever staden under en guidad rundtur med mini-tåg och passerar sevärdheter som Kurfursteslottet, Domkyrkan och Gutenbergmuseet. På kvällen bjuds på festlig galamiddag och galakväll ombord medan fartyget seglar vidare längs Rhen över natten.

 • Dag 6: Strasburg - Kassel

  Medan vi sover seglar M/S Monet in i Frankrike och när vi avnjutit frukosten ombord lägger fartyget till i EU staden Strasbourg. Vi tackar besättningen för denna gång och går iland för att uppleva staden under en guidad rundtur innan vi börjar vår återfärd norrut. Vi passerar bland annat städerna Mannheim och Frankfurt am Main innan vi framåt kvällen når Kassel där vi checkar in på vårt hotell. Middag serveras under kvällen.

 • Dag 7: Kassel - Kiel

  Vi äter frukost på hotellet och sätter oss sedan tillrätta i bussen och ställer färden norrut. På snabba vägar når vi framåt sen eftermiddag staden Kiel där vår färja väntar för att ta oss över havet tillbaka till Sverige. Om tid finns stannar vi på Citti Markt för EU shopping före färjan. Väl ombord installerar vi oss i våra hytter och avnjuter sedan en riklig buffé och en kväll fri för egna aktiviteter.

 • Dag 8: Göteborg - Hemorten

  På morgonen lägger båten till i Göteborg och vi sätter oss åter i bussen. Vi färdas norrut genom det svenska sommarlandskapet och gör pauser för lunch och bensträckare. Framåt kvällen anländer vi till våra hemorter efter några härliga dagar på flodbåt och i buss och med många trevliga resminnen i bagaget.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sundsvall Navet 05:00 ca. 22:00
Kvissleby Sporthallen 05:15 ca. 21:45
Gnarp Statoil 05:30 ca. 21:30
Harmånger Värdshus 05:40 ca. 21:20
Hudiksvall Resecentrum 06:15 ca. 20:45
Bollnäs Max Restaurangen 06:20 ca. 20:40
Iggesund Konsum 06:25 ca. 20:35
Enånger Gamla E4 06:35 ca. 20:25
Söderhamn Resecentrum 07:00 ca. 20:00
Tönnebro Värdshus 07:15 ca. 19:45
Hagsta Hakkegård 08:20 ca. 19:00
Gävle Resecentrum Hållplats Y 08:45 ca. 18:45

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
16/8FleraFlodkryssningMer än 817 695:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Stena Line
Vi reser med Stena Scandinavica eller Stena Germanica. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Koppla av i eran bekväma hytt och låt dig underhållas med musik och andra trevligheter i C-View...

Övernattning dag 2 - 5

MS Monet
Uppkallad efter en av de mest kända impressionistiska målarna, Claude Monet, seglar detta eleganta fartyg på Rhen och Donau. Det krävs kryssningspassagerare för att upptäcka de många underverk som erb...

Övernattning dag 5 - 6

H4 Kassel Hotel
Det välkomnande 4-stjärniga H4 Hotel Kassel ligger i ett shoppingområde några minuters bilresa från Schloss Wilhelmshohe Neoclassical Palace. Gäster kan njuta av satellit-tv, bar och plattskärms-tv sa...

Övernattning dag 6 - 7

Stena Line
Vi reser med Stena Scandinavica eller Stena Germanica. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Koppla av i eran bekväma hytt och låt dig underhållas med musik och andra trevligheter i C-View...
Resekalender
6/6Glorykryssningfrån 685:-
Kontakta oss