Cinderellakryssning till Gdansk och Visby

Låt Cinderella visa vägen till Östersjöns pärlor i sommar. På vår sprillans nya kryssning till Gdansk och Visby väntar en oslagbar mix av shopping, historia och soldränkta stränder. Det här är för dig som vill uppleva så mycket som möjligt under en fyradagarskryssning med två dagslånga strandhugg – utan att behöva göra avkall på det bekväma livet till sjöss, där din hytt är ditt flytande hotellrum.

Mycket gott i restaurangerna

Ombord väntar kulinariska upplevelser för alla magar. På utresan njuter du av Svenska Kocklandslagets goda middagsbuffé. Dag 2 serveras Kocklandslagets buffé med inslag från det polska köket, och dag 3 dukar vi upp en dignande skaldjursbuffé tillsammans med ett urval av kötträtter och vegetariska rätter. Hummer, kräftor, marinerade sommargrönsaker och kryddstekt oxfilé – här saknas inget! Vin, öl, läsk och kaffe ingår till bufféerna. Barnen har så klart en egen polskinspirerad buffé att plocka godbitar från.

Upptäck polska rivieran på din kryssning till Gdansk

Andra kryssningsdagen är vikt åt äventyr längs den vackra polska Östersjökusten. Vi lägger till i Gdynia, som tillsammans med Gdansk och Sopot utgör den så kallade Trestaden, tre hopväxta städer där var och en har sin personlighet och charm. Hamnstaden Gdynia är yngst, och präglas i mångt och mycket av den havsnära atmosfären. Det finns gott om restauranger, caféer, butiker och affärer. Här kan du passa på att shoppa till riktigt bra priser!
Även om du hittar flera sandstränder i Gdynia är det till Sopot du ska styra kosan om du vill njuta av en dag med äkta rivierafeeling. I Polens hetaste badort möts du av eleganta strandpromenader, breda sandstränder i världsklass och stiliga strandhotell. Strosa längs Östersjöns längsta träpir eller slå dig ner vid en av gågatan Monte Casinos alla uteserveringar och insup atmosfären. Vill du kombinera bad med historia, shopping och mysiga stadspromenader får du inte missa Gdansk, strax söder om Sopot. Den gamla Hansastaden har en spännande historia, det var här andra världskriget började och kommunismen i Östeuropa tog slut. Hör mer om stadens förflutna och njut av stämningen och alla vackra sevärdheter under någon av våra två panoramaturer.

En hel dag i Visby

Knappt hinner vi lämna polska rivieran bakom oss förrän vi möts av Visbys stolta siluett i fören, på morgonen den tredje kryssningsdagen. Upptäck Sveriges mysigaste sommarstad under en hel dag i land. Låt oss guida dig runt bland rosor, ruiner och raukar, förboka en familjeutflykt till Kneippbyn eller upptäck din egna smultronställen. Ta våra specialbussar direkt från Cinderellas hamnplats till Österport inne i Visby!

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Stockholm

  Båten lägger ut från kajen i Stockholm kl 16.00. På utresan serveras en 3-rätters meny i Seaview kl 17.00. Ombord finns flera ställen som bjuder på dans och underhållning hela kvällen.

 • Dag 2: Gdansk

  Andra kryssningsdagen är vikt åt äventyr längs den vackra polska Östersjökusten. Vi lägger till i Gdynia, som tillsammans med Gdansk och Sopot utgör den så kallade Trestaden, tre hopväxta städer där var och en har sin personlighet och charm. Frukost serveras innan ankomst. På kvällen serveras en polskinspirerad buffé kl 17.30.

 • Dag 3: Visby

  Efter frukost anländer Cinderella till Visby kl 09.00. Här finns möjlighet att förboka rundtur med gudie eller bara ströva omkring på egen hand. Cinderella avgår från Visby 18.00. På kvällen serveras en skaldjursbuffé, kl 17.30.

 • Dag 4: Stockholm - Hemorten

  Brunch ombord innan vi lägger till i Stockholm kl 14.30 och vi sätter oss i bussen för hemresa mot hemorten.

Karta