Skip to main content

Amalfikustens dofter och smaker

Amalfikustens dofter och smaker

Följ med vinkännaren Per Åsander på en mycket innehållsrik resa till Kampanien, med kultur, mat och vin i fokus. Per är utbildad sommelier i Italien och han kommer visa några av sina smultronställen. Vi kommer njuta av bra viner och god mat både på vårt hotell och våra luncher.
Under utflyktsdagarna gör vi en vacker båtresa till Amalfi, hälsar på bufflar, besöker Neapel och den från gyttjan utgrävda antika staden Herculaneum.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Cava de’ Tirreni

  Vi flyger tidigt på eftermiddagen och ankommer till Neapel sen eftermiddag. Vår buss tar oss till vårt vackert belägna hotell som ligger i utkanten av staden Cava de’ Tirreni. Från hotellets terrass har man fantastisk utsikt över det böljande landskapet i Monti Lattari nationalpark. Hotellet har även trevliga samlingsrum och är känt för sin goda och vällagade
  mat. Varje kväll serveras vi trerätters middag.

 • Dag 2: Neapel

  Efter frukost åker vi till regionhuvudstaden Neapel. En lokalguide tar oss med på stadsvandring fram emot lunchtid och berättar om staden och dess rika historia. Sedan Neapel är pizzans hemstad, tar reseledaren oss de som vill till en välrenommerad pizzarestaurang för lunch. Efter lunch är det tid for shopping eller egna strövtåg. Per visar vägen. Middag på hotellet om kvällen.

 • Dag 3: Amalfi - Ravello - Vinprovning

  Efter frukost tar en turistbuss oss till hamnen i Salerno. Därifrån reser vi med båt längs Amalfikusten till kustpärlan Amalfi. Här stannar vi en stund innan bussen tar oss upp i bergen till lilla staden Ravello.
  Vi promenerar till Villa Cimbrones trädgård som är belägen på en klippa högt över det blå Medelhavet med
  enastående utsikt. Vi lämnar sedan Amalfikusten och kör
  genom bergen till en mindre vingård. Här smakar vi viner gjorda på lokala druvor, äter lunch och får titta på månghundraåriga vinstockar. Om kvällen middag på hotellet.

 • Dag 4: Utflykter enligt program

  Efter frukost tar bussen oss till gård som gör mozzarella på buffelmjölk. Vi får hälsa på bufflarna och sedan serveras vi lunch där buffelmozzarellan rimligtvis ingår. På hemvägen kör vi längs kusten och passerar provinshuvudstaden Salerno. Sedan stannar vi till i staden Vietri sul Mare som er känd världen över för sin
  smakfulla keramik. Före vi når hotellet bekantar
  vi oss med närmsta staden Cava de'Tirreni för kort promenad och shopping. Middag på hotellet.

 • Dag 5: Utflykter enligt program

  Vi beger oss till den romerska staden Herkulaneum som tillsammans med Pompeji begravdes vid Vesuvius utbrott år 79 e. Kr. Staden översvämmades av vulkanisk gyttja och
  på detta sätt bevarades husens strukturer i motsats till i Pompeij. Här vill vår lokalguide berätta stadens dramatiska historia och visa oss byggnader och andra unika fynd som
  har kommit upp i dagen efter utgrävningarna.Sedan äter vi trerätters lunch på en trevlig lokal restaurang. Om eftermiddagen är vi tillbaka på hotellet. Middag om kvällen.

 • Dag 6: Cava de’ Tirreni

  Denna dag är ledig för egna aktiviteter. Vid hotellet finns fina promenadvägar. Det är också möjligt att resa med lokalbuss till närmsta staden Cava de'Tirreni för shopping.
  Ett stenkast från hotellet ligger ett benediktinerkloster från 1000-talet. Någon gång före middag promenerar vi dit och får en guidad rundvisning.

 • Dag 7: Cava de’ Tirreni - Hemorten

  Efter frukost beger vi oss till provinsen Caserta för att besöka en mycket intressant vingård. Deras aspiriniodruvor växer på höjden! Efter en omvisning serveras vi lunch och till denna får vi provsmaka flera viner. Sedan tar vår buss oss till flygplatsen i Neapel. Flygavgång 18:50. Ankomst Stockholm 23:50 efter byte i Frankfurt.

Hotell

Övernattning dag 1 - 7

Hotel Scapolatiello
Vi presenterar Hotel Scapolatiello , ett av de mest populära hotellen i staden Cava de 'Tirreni, ett stenkast från Salerno. En karakteristisk plats, eftersom den ligger i mitten av en gammal medeltida...
Resekalender
26/9Gloryfrån 879:-
27/9Gloryfrån 879:-
28/9Cinderellakryssningfrån 430:-
28/9Gloryfrån 879:-
29/9Cinderellakryssningfrån 820:-
Kontakta oss